Fırıncılık İşkolumuz ilk olarak 1994 yılında kurumumuz ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile 200 metre karelik alan üzerine kuruldu. Fırıncılık İşkolumuz çalışmalarını 2015 yılına kadar sürdürmüş ve artan talep doğrultusunda günümüz ihtiyaçlarına cevab verebilecek, günümüz teknolojisine sahip olacak şekilde yeniden tasarlanarak 550 metrekarelik kapalı alana sahip yeni yerine taşındı.
Frıncılık İşkolumuzda 1 Atölye Şefi, 3 İnfaz ve Koruma Memuru eşliğinde topluma kazandırma projesi kapsamında 30 hükümlüye mesleki eğitim ve öğretim verilmektedir. Fırıncılık işkolumuzda tüm mesleki bilgi ve tecrübeler bu işkolumuzda çalışan hükümlülere aktarılarak bilgi ve beceri kazanarak meslek edinmeleri sağlanmaktadır. Fırıncılık İşkolumuz günlük 10.000 ekmek çıkartabilme kapasitesine sahip olup, ayrıca boyoz, poğaça, simit ve yufka üretimide yapmaktadır.
Fırıncılık İşkolumuz 1994 yılında faaliyete geçtiğinde sadece kurumumuzun ihtiyaçlarını karşılamak amacında iken bugün çeşitli kamu kurum ve kuruluşarın ekmek ihtiyaçlarını karşılamakta olup doğal ve katkısız ürünleri ile marka olma yolunda ilerlemektedir.