Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

whatsapp
Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
Tarım Uygulamaları Sebze ve Meyvecilik İş Kolu

     Kurumumuz 1962 yılında faaliyete geçmiş olup 7000 dekar alan üzerinde faaliyetini sürdürmektedir. 2000 dekar alan üzerinde orman ağaçlandırması tesis edilmiş, 1500 dekar alan üzerinde zirai faaliyet sürdürülmektedir. Zirai faaliyette bulunulan arazinin yaklaşık 1000 dekar kısmı 2. sınıf (meyilli, taşlı ve kil oranı yüksek) vasfındadır. Arazinin; 450 dekar yem bitkileri, 30 dekar yazlık ve kışlık sebze, 70 dekar zeytincilik, 30 dekar meyvecilik, faaliyeti sürdürülmektedir.

Sebzecilik; 30 dekar açık alanda belli başlı yazlık ve kışlık sebzeler, 1920 m2 naylon tünel sera ve 1000 m2 cam serada yılda 2 defa ürün alınmaktadır.

Meyvecilik; 15 dekar alanda (sarılop ve morgül) incir ve 15 ddekar alanda (delibekirli) nar bahçesi oluşturuldu.

Zeytincilik; Kurumumuzda yetişkin ve genç olmak üzere yaklaşık 13000 zeytin ağacı mevcuttur. Yılda ortalama 50-60 ton yağlık zeytin hasat edilmekte olup,  10 -14 ton zeytinyağı elde edilmekte olup; kurum dışı üreticilerin zeytinlerinin yağı da tesisimizde sıkılmaktadır. Ayrıca tesisimizde yıllık ortalama 50 ton sofralık siyah ve yeşil zeytin üretimi de yapılmaktadır.

Yem Bitkileri; Gediz havzasında kurumumuza tahsisli ekilebilir durumda yaklaşık 450 dekar alanda dönüşümlü olarak silajlık mısır ve arpa yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2011 yılında yaklaşık 350 dekar alanda 580 ton mısır silajı elde edilmiş olup, 2012 yılında 450 dekar alanda birinci ürün olarak 180 ton arpa ve ardından ikinci ürün olarak 350 dekar alanda 600 ton mısır silajı elde edildi.

Ayrıca; İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile beraber 2000 da arazinin ağaçlandırma çalışması yapılmış, çoğunluğu fıstık çamı, kara çam ve selvi olmak üzere 135 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

     Tüm bu faaliyetleri kurumumuz uzman kadrosu, 3 Ziraat Mühendisi, 1 Ziraat Teknikeri ve 5 İnfaz Koruma Memuru eşliğinde 20 hükümlü tarafından kapsamlı ve titiz bir çalışma sonucunda yürütülmektedir. Konusunda uzman personelimiz tarafından yetiştirilen tüm ürünler %100 doğal tarım uygulamaları olup ürünlerimizin yetiştirilmesi, toplanması, hasat, kesim, işleme, tasnif, ambalajlama, etiketleme, muhafaza, depolama, taşıma ile ürünün tüketiciye ulaşmasına kadar olan diğer işlemlerde, kimyasal madde, tarım ilacı ve gübre kullanılmamaktadır. Doğal tarım uygulaması ile ürünlerimizin sofralarınıza ulaşıncaya kadar gecen bu sürede uzman kadromuz tarafından izlenmekte ve kontrol altında tutulmaktadır.

     Organik Tarım; çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan bir tarımsal üretim biçimidir. Organik tarim yapılarak hem insanlarımıza sağlıklı gıda temin etmiş olur. Organik tarım uygulamaları ile kaliteli ürün, tescilli marka, güvenilir ürün hem de gelecek kuşaklara sağlıklı toprak ve su gibi doğal kaynakları bırakmış oluruz.

Misyonumuz:

Cezasını kurumumuzda tamamlamakta olan hükümlülerimize doğru tarım uygulamalarını öğreterek tahliye sonrasında meslek edinme ve organik tarım yapmalarını sağlamak ve İçinde bulunduğumuz çevre ve toplumsal konulara karşı duyarlı olarak müşterilerimizin toplam memnuniyetini ileriye taşıyacak kaliteli, güvenilir, ekonomik ürün ve hizmetlerimizi standartlara uygun biçimde üreterek doğru zaman ve koşullar ile halkımıza sunmak. 

Vizyonumuz:

Taze ürün yetiştiriciliğinde insan ve çevre sağlığının ön planda olduğu, uygulanabilir son teknik ve teknolojileri kullanarak, ürünlerimizin ön plana çıkmasına olanak sağlayacak yatırım ve örgütlenme ile müşterilerimizin değişen taleplerini en kısa zamanda yerine getirmek.

Adres

Yeni Bağarası Mahallesi, İmam Tepe Mevkii Kümeevler, No:9 Foça/İZMİR

Telefon

0 232 827 1002 / 1005 / 0 506 600 6254

Faks İdari Bina-İşyurdu : 0 232 827 12 99 Faks İnfaz-Emanet Para: 0 232 827 10 01

E-Posta

foca.tarimacikisaretadalet.gov.tr