Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

whatsapp
Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
Yangına Müdahale Eğitimi
07.08.2020

      Kurumumuzda 07 Ağustos 2020 tarihinde "Yangına Müdahale ve Yangında Müdahalede Doğru Bilinen Yanlışlar" konulu bir eğitim verilmiştir. Eğitime Kurum 2'inci Müdürü Yaşar Karataş, Kurum 2'inci Müdürü Serdar Biçer ve 30 personel katılmıştır.

      Eğitimde yangın çeşitleri, ateş yaralanmaları, işyerlerinde yangın çıkmaması için alınması gereken önlemler anlatıldı. Yangına, zaman geçirmeden ilk müdahalenin öneminin anlatıldığı eğitimde yangının fark edilir edilmez öncelikle 110 numaralı Yangın İhbar hattının aranarak kısa öz bilgilerle itfaiyenin yönlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Yangın söndürme tüplerinin özellikleri kullanım alanları  ve kullanımının anlatıldığı eğitimde ayrıca güvenli bir alanda  kontrollü ateş yakılarak yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Eğitimde bulunanlar sırayla yangın söndürme tüpü kullanarak uygulama yaptı.

      Eğitim sonunda  Kurum 2'inci Müdürü Yaşar Karataş  yaptığı açıklamada “Kurumumuz açık ceza infaz kurumu olup, 10.000 dönümlük bir arazi üzerine kurulu ve çeşitli iş atölyelerinden oluşmaktadır. Bu sebeple personelimizin herhangi bir yangın durumunda donanımlı bir şekilde olaya müdahale etmesi hayati önem taşıyor. Kurum olarak eğitim çalışmalarına önem ve öncelik veriyoruz. Her türlü tehlike anında kurum personelimiz yeterli bilgi ve beceriye sahip olmalıdır." diye konuştu.

Adres

Yeni Bağarası Mahallesi, İmam Tepe Mevkii Kümeevler, No:9 Foça/İZMİR

Telefon

0 232 827 1002 / 1005 / 0 506 600 6254

Faks İdari Bina-İşyurdu : 0 232 827 12 99 Faks İnfaz-Emanet Para: 0 232 827 10 01

E-Posta

foca.tarimacikisaretadalet.gov.tr